Pre bezpečnosť v Poprade pri príchode Mikuláša uzavrú niektoré ulice

03.12.2012 Poprad

Poprad 3. decembra (TASR) – V stredu 5. decembra sa uskutoční o 17. hodine na Námestí sv. Egídia v Poprade kultúrne podujatie Príchod Mikuláša, súčasťou ktorého bude aj pyromuzikálny ohňostroj. Z dôvodu preventívnych bezpečnostných opatrení bol vypracovaný organizačný projekt, v rámci ktorého je navrhnutá v čase od 17. do 18. hodiny uzávera niektorých častí mesta. TASR o tom informovali z Mestského úradu v Poprade.

Konkrétne ide o časť Námestia sv. Egídia, vrátane rampového parkoviska, časti ulíc Popradskej brigády a Levočskej, od napojenia na Štefánikovu ulicu, po križovatku s Ulicou Francisciho. Pre uzáveru predmetných ulíc budú dopravu usmerňovať policajti, pre zaistenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky bude cestná svetelná signalizácia na križovatkách Štefánikova – Levočská a Štefánikova – Joliota Curie dočasne prepnutá na režim prerušovaného žltého výstražného svetla. Uzávera bude vyznačená prenosným dopravným značením.

Z dôvodu zvýšenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a eliminácie individuálnej automobilovej dopravy mesto Poprad pristúpilo v tento deň aj k zabezpečeniu bezplatnej autobusovej prepravy. Tá bude pre občanov premávať v čase od 15.45 do 19.30 h na vybraných spojoch mestskej hromadnej dopravy v Poprade. Autobusy budú označené ako bezplatné.
 

Vyberte región